Dėmesio, skaitmeninių inovacijų kūrėjai: pasauliui reikia Jūsų!

Šiandien startuoja konkursas „Naujasis knygnešys 2021“ – Lietuvos nacionalinė atranka į pasaulinį skaitmeninių inovacijų konkursą „World Summit Awards 2021“ (WSA).Konkurse kviečiami dalyvauti skaitmeninių platformų, paslaugų, programėlių, žaidimų ir kitokių produktų kūrėjai. Registracija nacionaliniam konkursui vyksta svetainėje www.naujasisknygnesys.lt iki 2021 m. liepos 11 d.

„Kviečiame dalyvauti visus – tiek startuolius, tiek ilgametę patirtį turinčias įmones, tiek įvairias organizacijas bei institucijas, kurie turi sukūrę arba įsidiegę įdomius, prasmingus skaitmeninius sprendimus, – sako „World Summit Awards“ konkurso Lietuvos nacionalinė ekspertė ir pasaulinės žiuri narė Ieva Žilionienė. – Ieškome Lietuvoje sukurtų skaitmeninių inovacijų, kurios būtų vertingos ir įdomios tiek mūsų šalyje, tiek pasauliniame kontekste. Kad tokias mokame kurti, puikiai iliustruoja Lietuvos nominantų, tapusių WSA laimėtojais per pastaruosius kelerius metus – „Oxipit“, „BitDegree“, „Kompiuteriukai vaikams“, „Interactio“, „Pulsetip“, Vytauto didžiojo karo muziejus, Kauno technologijos universiteto – sėkmė. Lietuvoje turime nuostabių kūrėjų ir puikių sprendimų, tad kviečiame drąsiai bandyti jėgas: registruotis konkursui ir tai įrodyti tiek Lietuvos, tiek ir pasaulio bendruomenei“.

Kas laukia nacionalinio konkurso nugalėtojų:
–     Atstovavimas Lietuvai pasauliniame konkurse: nacionalinę atranką laimėję sprendimai ‒ po vieną sprendimą 8 konkurso kategorijose ‒ taps Lietuvos naujaisiais knygnešiais ir atstovaus Lietuvai pasauliniame konkurse „WSA 2021“.

–     Piniginė premija: vieno iš konkurse dalyvausiančių startuolių laukia specialus apdovanojimas ‒ už inovatyviausią, originaliausią ir socialiai reikšmingiausią startuolio sprendimą jam bus įteikta 3000 Eur vertės piniginė premija.

–   Vertingi prizai: nacionalinio konkurso nugalėtojai (8 Lietuvos nominantai „WSA 2021“ konkursui, Metų startuolis, Metų sprendimas Lietuvai, Jaunųjų inovatorių komanda ir kt.) bus apdovanoti konkurso draugų įsteigtais prizais.

–     Sėkmės atveju – dalyvavimas WSA Pasauliniame kongrese: „WSA 2021“ konkurso dalyviai savo kategorijose varžysis su nominantais iš viso pasaulio, o jo laimėtojai bus pakviesti dalyvauti „World Summit Awards“ Pasauliniame kongrese, vyksiančiame 2022 m. kovo mėn. Mančesteryje, JK, kur pristatys savo sprendimus tarptautinei verslo ir akademinei bendruomenei, dalyvaus mokymuose ir susitikimuose su pasaulinio pripažinimo sulaukusiais inovacijų kūrėjais ir bus apdovanoti iškilmingos nugalėtojų pagerbimo ceremonijos metu.

–    Papildomas dėmesys jauniesiems inovacijų kūrėjams: savo sprendimus konkursui „Naujasis knygnešys“ teikiančios komandos, kurių dauguma narių jaunesni nei 30 m., papildomai dalyvauja ir „World Summit Awards“ iniciatyvos „Youth Innovation for Europe“ atrankoje. Lietuvos nacionalinės komisijos atrinkta jaunųjų kūrėjų komanda rungsis dėl Europos geriausiųjų titulo ir kvietimo į Europos Jaunųjų inovatorių festivalį, vyksiantį 2021 m. lapkritį Grace, Austrijoje. 

„Naujojo knygnešio 2021“ konkursą organizuoja Informacinės visuomenės plėtros komitetas (IVPK, www.ivpk.lt) ir Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT, www.rrt.lt). Konkurso draugai: asociacija „Infobalt“, Vienaragiai LT, UAB „Bitė Lietuva“, UAB „Tele2“, „Telia Lietuva“, AB, „Verslo žinios“, Startup Wise Guys.

World Summit Awards – pasaulinė iniciatyva, kuros tikslas – atrasti ir skleisti geriausias pasaulyje skaitmenines inovacijas, prisidedančias prie Jungtinių Tautų iškeltų Darnaus vystymosi tikslų.

Daugiau apie konkursą „Naujasis knygnešys“: www.naujasisknygnesys.lt.

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies).

Būtinieji slapukai įdiegiami automatiškai ir jiems nėra reikalingas Jūsų sutikimas. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.