#NK2020 įsibėgėja: laukiame Lietuvos skaitmeninių inovacijų kūrėjų

Konkurso “Naujasis knygnešys 2020“, arba #NK2020, kvietimas atviras – laukiami tiek ambicingi startuoliai, tiek patyrusios IT įmonės, tiek originalias idėjas įgyvendinę akademinės bendruomenės atstovai, kitaip tariant – visi, kurie yra sukūrę įdomių, originalių ir vertingų skaitmeninių produktų ir nori išbandyti savo jėgas Lietuvos nacionalinėje atrankoje į World Summit Awards/WSA 2020.

WSA – unikali pasaulinė apdovanojimų sistema, kuri per 180 šalių apimantį nacionalinių ekspertų tinklą atranda, atrenka ir viešina pasauliui skirtinguose regionuose sukurtus geriausius skaitmeninius produktus įvairiose srityse, atspindinčiose Jungtinių Tautų Darnaus vystymosi tikslus: valdžia ir piliečių įsitraukimas, sveikata ir gerovė, įtrauktis ir įgalinimas, inovatyvus verslas ir komercija, aplinkosauga ir žalioji energetika ir kt.

Kelias į WSA veda per Lietuvos nacionalinę atranką – #NK2020 konkursą, kurio dalyvių laukia galimybė tapti vienu iš šių metų Lietuvos „skaitmeninių knygnešių“, renkamų net 9 konkurso kategorijose:

  • 8 teminės konkurso kategorijos, atitinkančios WSA kategorijas – šie 8 nugalėtojai atstovaus Lietuvai  pasauliniame „World Summit Awards“ konkurse
  • Kategorija „Geriausias sprendimas Lietuvai“, kurioje nugalėtojo laurai atiteks vienam itin aktualiam Lietuvos kontekste sprendimui.

Konkurse bus apdovanotas ir „Metų startuolis“ – už inovatyviausią, originaliausią ir socialiai reikšmingiausią sprendimą bus įteikta 3000 Eur vertės piniginė premija. Taip pat bus išrinkti Lietuvos „Jaunieji inovatoriai“ – Lietuvos nominantai specialiam WSA kvietimui „Youth Innovation for Europe“.

Tad dar kartą įrodykime pasauliui, kad Lietuvoje sėkmingai kuriame pasaulinio lygmens skaitmenines inovacijas!

Registracija į #NK2020 atvira iki liepos 19 d., o rugpjūčio  4 d. įvyks konkurso finalinis renginys, kurio metu atrinkti finalistai pristatys savo sprendimus ir bus išrinkti, pagerbti ir vertingais prizais apdovanoti šių metų laimėtojai.

„Naujasis knygnešys 2020“ konkursą organizuoja Informacinės visuomenės plėtros komitetas (IVPK) kartu su Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT). Konkurso iniciatyvą palaiko „Verslo žinios“, portalas “15min”, „ChangeMakers‘ON“, Startup Wise Guys, Startup Lithuania, UAB „Bitė Lietuva“, UAB „Tele2“, „Telia Lietuva“,AB.

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies).

Būtinieji slapukai įdiegiami automatiškai ir jiems nėra reikalingas Jūsų sutikimas. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.