• Pagrindinis
  • Naujienos
  • Pirmąjį pasaulinio konkurso „World Summit Awards“ etapą įveikė net 6 iš 8 Lietuvos nominuotų projektų

Pirmąjį pasaulinio konkurso „World Summit Awards“ etapą įveikė net 6 iš 8 Lietuvos nominuotų projektų

Paskelbti konkurso „World Summit Awards 2019” pirmojo etapo rezultatai teikia daug vilčių: į finalą pateko net 6 sprendimai iš Lietuvos. Tai:

Šiemet pasauliniame konkurse varžosi  421 projektas iš 101 pasaulio valstybės. Pirmąjį etapą – Interneto žiuri vertinimą – įveikė 131 projektas, su kurių sąrašu galite susipažinti čia.

„Net 6 projektai, pasiekę konkurso finalą – puikus pasiekimas Lietuvai, – sako Ieva Žilionienė, WSA Lietuvos nacionalinė ekspertė ir pasaulinės žiuri narė. – Taip pat 6 finalistus turi tik dar viena  šalis – Austrija, po 5 finalistus – Vokietija, Jungtinė Karalystė, Meksika, Lenkija, kitos šalys – dar mažiau. Šie rezultatai leidžia tikėtis turėti Lietuvos atstovą ir WSA 2019 laimėtojų tarpe. O tai būtų puikus būdas dar kartą patvirtinant mūsų, kaip pasaulinio lygio skaitmeninių inovacijų kūrėjų šalies, reputaciją“.

Iš finalą pasiekusių sprendimų nugalėtojus rinks WSA Grand žiuri, gruodžio 8-11 d. susirinksianti Tunise. Po keturias dienas vyksiančio atrankos proceso, detalių diskusijų ir atsakingų vertinimų, paaiškės šių metų „World Summit Awards“ nugalėtojai – 40 geriausiųjų pasaulyje skaitmeninių socialinių inovacijų, po 5 laimėtojus kiekvienoje iš 8 konkurso kategorijų.

Jungtinių Tautų globojami „World Summit Awards“ apdovanojimai – pasaulinė iniciatyva, kurios tikslas – atrasti, apdovanoti ir garsinti skaitmenines inovacijas iš viso pasaulio, prisidedančias prie Jungtinių Tautų Tvarios plėtros tikslų įgyvendinimo.

Lietuvoje nacionalinę atranką šiai pasaulinei iniciatyvai – konkursą „Naujasis knygnešys“ organizuoja Informacinės visuomenės plėtros komitetas (IVPK) bei Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT).

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies).

Būtinieji slapukai įdiegiami automatiškai ir jiems nėra reikalingas Jūsų sutikimas. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.