• Pagrindinis
  • Naujienos
  • Lietuvos „naujieji knygnešiai“ – konkurso World Summit Awards finaliniame renginyje!

Lietuvos „naujieji knygnešiai“ – konkurso World Summit Awards finaliniame renginyje!

Praėjusios vasaros pabaigoje nacionalinėje atrankoje „Naujasis knygnešys” išrinkome geriausius Lietuvoje skaitmeninius sprendimus. Virtualiai išsiuntėme savąjį nugalėtojų aštuntuką į pasaulinį „World Summit Awards” konkursą. Po pasaulinės WSA žiuri, tarp 40 geriausių pasaulyje skaitmeninių inovacijų turime net du laimėtojus iš Lietuvos: Pulsetip („Pulsetip“) ir Kompiuteriukai vaikams (Kompiuteriukų paramos fondas).

Kovo 11-13 dienomis Cascaise, Portugalijoje, įvyko „World Summit Awards” kasmetinis renginys – WSA Global Congress. Trys dienos WSA nugalėtojams, taip pat – nacionaliniams ekspertams, įkvėpėjams, mentoriams ir kitiems ekosistemos dalyviams skirtų įdomių pranešimų apie skaitmenines socialines inovacijas iš viso pasaulio, „vienaragių“ ir „zebrų“ pristatymų, mokymų startuoliams aktualiausiomis temomis – kaip kurti išliekamąją vertę turinčius produktus, kaip jų kūrimui panaudoti pažangiausias technologijas, kaip per produktą pasakoti istoriją, ko ir kaip pasimokyti iš nesėkmių.

Vienas svarbiausių Kongreso akcentų – jo metu prisistatė visi 40 WSA nugalėtojų iš 26 valstybių, išrinktų iš 430 viso pasaulio šalių nominuotų projektų. Visi nugalėtojai buvo pagerbti ir apdovanoti baigiamojo renginio – iškilmingos Gala vakarienės metu, įteikiant jiems atminimo prizus.

Daugiau įžvalgų apie WSA Global Congress metu aptartas idėjas bei pristatytus projektus rasite Lietuvos nacionalinės ekspertės Ievos Žilionienės apžvalgose:
#WSA Global Congress 2019: Kuo gyvena skaitmeniniai inovatoriai?
#WSA Global Congress 2019: Kokie šių metų laimėtojai įsiminė?

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies).

Būtinieji slapukai įdiegiami automatiškai ir jiems nėra reikalingas Jūsų sutikimas. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.