• Pagrindinis
  • Naujienos
  • Pirmasis „World Summit Awards 2018“ etapas baigėsi: finalą pasiekė net 4 Lietuvos nominuoti sprendimai

Pirmasis „World Summit Awards 2018“ etapas baigėsi: finalą pasiekė net 4 Lietuvos nominuoti sprendimai

Po World Summit Awards 2018 pirmojo etapo – interneto žiuri atrankos, konkurso finalą pasiekė net 4 sprendimai iš Lietuvos.

Šiek tiek statistikos: daugiausiai finalistų turi Vokietija (7), toliau seka Brazilija ir Portugalija (po 6), Suomija, Indija ir Kenija (po 5), ir tada jau po 4 sprendimus turinčios Lietuva ir Jungtinė Karalystė, likusios šalys – nuo 3 iki 1 sprendimų. Viso finalą pasiekė 131 sprendimas (iš daugiau nei 400 nominuotųjų konkursui) iš 57 šalių.

Lietuvai šio Jungtinių Tautų globojamo konkurso  finale atstovausiantys sprendimai:

  • Pulse Tip („Pulsetip“) – įrankis, skirtas išmaniai, lengvai ir patogiai užtikrinti darbuotojų grįžtamąjį ryšį, palengvinti vidinę komunikaciją, didinti informuotumą (kategorija „Business & Commerce“).
  • Kompiuteriukai vaikams (Kompiuteriukų paramos fondas) – didžiausia nevyriausybinė IT edukacinė kampanija Lietuvoje, skirta didinti Lietuvos vaikų kompiuterinį raštingumą ir kūrybiškumą: penktų klasių mokiniams dovanojami BBC Micro:bit mikro kompiuteriukai, parengta speciali mokymo medžiaga, organizuojami mokymai mokytojams ir vaikams (kategorija „Learning & Education“).
  • Dokobit („Dokobit“–  didžiausias elektroninių dokumentų pasirašymo portalas Baltijos šalyse, skirtas juridiniams bei fiziniams asmenims per nuotolį pasirašyti juridinę galią turinčius dokumentus elektroniniu parašu ir Lietuvoje, ir užsienyje (kategorija „Smart Settlements & Urbanization“).
  • Programėlė „Klaipėda Audio Guide / Pažink uostamiestį su Taravos Anike“ (iOS/Android) (VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija) – mobiliesiems įrenginiams skirtas išmanus, geolokacijos principu veikiantis audiogidas, vedantis miesto svečius ir gyventojus po Klaipėdos senamiestį, klausantis miesto simbolio Taravos Anikės pasakojamų legendų ir nutikimų (kategorija „Culture &Tourism“).

Jau šią savaitę Akroje (Gana) darbą pradeda WSA Didžioji žiuri, kuri ir išrinks šių metų konkurso nugalėtojus. Laimėtojai bus paskelbti lapkričio pabaigoje, o nugalėtojų sveikinimo ir pagerbimo ceremonija, kartu su prisistatymais, mokymais, naujų kontaktų užmezgimu, vyks 2019 m. kovo mėn. Pasauliniame WSA kongrese, Cascais (Portugalijoje).

Daugiau informacijos apie pasaulinį konkursą „World Summit Awards 2018“: www.worldsummitawards.org

Daugiau informacijos apie nacionalinę Lietuvos atranką į pasaulinį konkursą: www.naujasisknygnesys.lt

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies).

Būtinieji slapukai įdiegiami automatiškai ir jiems nėra reikalingas Jūsų sutikimas. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.