• Pagrindinis
  • Naujienos
  • Minint Pasaulinę telekomunikacijų ir informacinės visuomenės dieną, startuoja nacionalinė atranka į „Pasaulio viršūnių apdovanojimus 2018“

Minint Pasaulinę telekomunikacijų ir informacinės visuomenės dieną, startuoja nacionalinė atranka į „Pasaulio viršūnių apdovanojimus 2018“

Šiandien, gegužės 17-ąją, minint Pasaulinę telekomunikacijų ir informacinės visuomenės dieną, prasideda skaitmeninio turinio sprendimų konkursas „Naujasis knygnešys 2018“. Nacionalinio konkurso nugalėtojams bus suteikta teisė atstovauti Lietuvai Jungtinių Tautų globojamame pasauliniame geriausių skaitmeninio turinio sprendimų konkurse „Pasaulio viršūnių apdovanojimai 2018“ (angl. „World Summit Awards 2018“, WSA 2018).

Dalyvauti šiame konkurse kviečiami visi skaitmeninio turinio – interneto svetainių, mobiliųjų programėlių, elektroninių paslaugų, įvairioms platformoms ir įrenginiams skirtų programėlių, žaidimų ir pan. – kūrėjai. Sprendimai varžosi 8 kategorijose:

  • Valdžia ir piliečių įsitraukimas;
  • Sveikata ir gerovė;
  • Mokymasis ir švietimas;
  • Aplinka ir žalioji energija;
  • Kultūra ir turizmas;
  • Išmanios gyvenvietės ir urbanizacija;
  • Verslas ir komercija;
  • Įtraukimas ir įgalinimas.

„Šių metų konkurso startui ne veltui pasirinkome simbolinę datą ‒ gegužės 17 d. kasmet minimą Pasaulinę telekomunikacijų ir informacinės visuomenės dieną. Konkurso „Naujasis knygnešys“ tikslas ‒ atrasti geriausius lietuviškus skaitmeninio turinio sprendimus, skirtus visuomenei aktualioms problemoms spręsti, ir nominuoti juos pasauliniam konkursui „World Summit Awards“. Todėl, kaip ir kasmet, kviečiame dalyvauti visus Lietuvos skaitmeninio turinio kūrėjus – ir tarptautinį pripažinimą jau pelniusias įmones, ir startuolius, ‒ sako „World Summit Awards“ konkurso nacionalinė ekspertė ir pasaulinės žiuri narė Ieva Žilionienė. ‒ „Ne kartą esame įrodę, kad lietuvių sukurti sprendimai gali būti pastebėti ir pelnyti pripažinimą pasauliniame konkurse, ir tikime, jog šie metai nebus išimtis“.

Lietuvos atranką laimėję sprendimai ‒ po vieną sprendimą kiekvienoje iš 8 konkurso kategorijų ‒ tampa Lietuvos „naujaisiais knygnešiais“, yra apdovanojami šį statusą patvirtinančiais simboliniais prizais ir atstovauja Lietuvai pasauliniame konkurse „World Summit Awards 2018“, kuriame išrenkamos ir viešinamos didelę įtaką visuomenei turinčios skaitmeninės inovacijos. Pasaulinio konkurso laimėjimo atveju, sprendimų kūrėjai bus įtraukti į pasaulinį WSA laimėtojų tinklą, kviečiami dalyvauti tinklo renginiuose, skirtuose viešinimui, mokymams, patirties sklaidai, iš kurių reikšmingiausias ‒ Vienoje vykstantis pasaulinis „World Summit Awards“ kongresas.

Šių metų konkurso „Naujasis knygnešys“ naujovė – įsteigtas piniginis prizas, skirtas dalyvaujantiems konkurse startuoliams. Inovatyviausio, originaliausio ir socialiai reikšmingiausio sprendimo kūrėjai bus apdovanoti 3000 Eur vertės pinigine premija.

Dalyviai paraiškas dalyvauti konkurse gali teikti konkurso interneto svetainėje www.naujasisknygnesys.lt iki 2018 m. liepos 17 d. Konkurso finalas įvyks liepos pabaigoje.

  Konkursą organizuoja Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Susisiekimo ministerijos (IVPK, ivpk.lrv.lt) kartu su Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT, www.rrt.lt ).

Daugiau apie konkursą „Naujasis knygnešys“:www.naujasisknygnesys.lt.

Daugiau apie konkursą „Pasaulio viršūnių apdovanojimai“: https://www.worldsummitawards.org/.

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies).

Būtinieji slapukai įdiegiami automatiškai ir jiems nėra reikalingas Jūsų sutikimas. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.