• Pagrindinis
  • Naujienos
  • Paskelbti pasaulinio skaitmeninio turinio konkurso „World Summit Awards 2017“ nugalėtojai

Paskelbti pasaulinio skaitmeninio turinio konkurso „World Summit Awards 2017“ nugalėtojai

Šią savaitę paskelbti pasaulinio skaitmeninio turinio konkurso „World Summit Awards 2017“ (WSA) nugalėtojai.

Šiemet konkursui „World Summit Awards“ nominuota daugiau kaip 400 sprendimų iš 180 šalių, iš kurių išrinkta 40 geriausių skaitmeninio turinio sprendimų pasaulyje.

Lietuvos nominuoti sprendimai šiemet tarp nugalėtojų nepateko.

„WSA konkursas pasižymi itin kruopščia geriausiųjų sprendimų atranka, − teigia „World Summit Awards“ konkurso nacionalinė ekspertė ir žiuri narė Ieva Žilionienė. − Pirmiausia kiekviena šalis išrenka savo geriausius sprendimus, kuriuos nacionaliniai ekspertai nominuoja pasauliniam konkursui. Tuomet darbą pradeda WSA Skaitmeninė žiuri, sudaryta iš įvairių pasaulio valstybių ekspertų, kuri išrenka konkurso finalininkus – po 15 sprendimų kiekvienoje konkurso kategorijoje. Galiausiai, susirinkusi WSA Didžioji žiuri detaliai susipažįsta su visais finalą pasiekusiais sprendimais ir išrenka geriausius – po 5 nugalėtojus 8 konkurso kategorijose.“

40 konkurse nugalėjusių sprendimų atskleidžia itin platų skaitmeninių produktų spektrą: nuo didžiųjų duomenų panaudojimo turizmui iki 3D biospausdinimo, nuo aplinkosaugos aktyvistų gynimui skirtos skaitmeninės platformos iki regos „paskolinimo“ neregiams sprendimo. Mokomasis programavimo mikrokompiuteris, minios valdymui skirta mobilioji platforma, jungianti daiktų interneto, mobiliojo ryšio, dirbtinio intelekto ir didžiųjų duomenų technologijas, skaitmeninė tiesioginės prekybos platforma smulkiesiems ūkininkams – tai tik keli pavyzdžiai skaitmeninių sprendimų, tapusių šiųmetiniais WSA laureatais.

Tarp konkursui nominuotų sprendimų ieškoma tokių, kurie inovatyviai, kūrybiškai ir išmaniai padėtų iš tiesų spręsti visuomenės problemas. Šios problemos gali būti specifinės, būdingos tam tikrai bendruomenei ar šaliai, tačiau geriausiais sprendimais įgyvendintos idėjos paprastai pritaikytinos ir kituose kontekstuose, kitose bendruomenėse ir šalyse. Šių idėjų sprendimai tiesiogiai prisideda siekiant Jungtinių Tautų iškeltų Darnaus vystymosi tikslų – tokių kaip skurdo ir bado panaikinimas, sveikas gyvenimo būdas ir gerovė, kokybiškas švietimas, lygybė, pasiekiama energija, saugūs miestai ir kiti.

Konkurso laimėtojai bus pagerbti 2018 m. kovo mėn. Vienoje, Austrijoje, vyksiančiame WSA Pasauliniame kongrese.

Lietuvos skaitmeninių sprendimų kūrėjai už kelių mėnesių vėl bus pakviesti teikti savo idėjas nacionalinei atrankai – konkursui „Naujasis knygnešys“.

„Šiemet net 3 iš 8 Lietuvos nominuotų sprendimų pasiekė konkurso finalą, ir nors tarp laimėtojų nepatekome, tačiau jau ne kartą WSA konkursuose esame įrodę, kad gebame kurti aukščiausio lygio, pažangius ir originalius skaitmeninio turinio sprendimus. Pavyzdžiui, lietuvių sukurtas sprendimas „Interactio“ (interactio.io), skirtas sinchroniniam vertimui, tapo vienu iš laimėtojų 2016 metais, unikali kalbų mokymosi sistema „Bliu Bliu“ (bliubliu.com) ir lietuviškieji „Verslo vartai“ laimėjo 2015 metų WSA konkurse.  Tikime, kad ir ateityje dar ne kartą džiaugsimės Lietuvos pasiekimais šioje pasaulinėje iniciatyvoje“, − sakė I. Žilionienė.

Daugiau informacijos apie „World Summit Awards 2017“ nugalėtojus: https://www.worldsummitawards.org/wsa-awards/winners/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=WSA+06%2F17

Šaltinis: IVPK, RRT, WSA

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies).

Būtinieji slapukai įdiegiami automatiškai ir jiems nėra reikalingas Jūsų sutikimas. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.