• Pagrindinis
  • Naujienos
  • Artėja e. sprendimų konkurso „Naujasis knygnešys 2015” paraiškų registravimo terminas

Artėja e. sprendimų konkurso „Naujasis knygnešys 2015” paraiškų registravimo terminas

Elektroninio turinio sprendimų kūrėjai vis dar gali registruoti savo produktus geriausio lietuviško e. turinio konkursui „Naujasis knygnešys 2015“, tačiau šis terminas jau eina į pabaigą.

„Naujojo knygnešio“ konkursai, kuriuos kasmet organizuoja Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Susisiekimo ministerijos – tai nacionalinė geriausio lietuviško e. turinio atranka į pasaulinį konkursą „Pasaulio viršūnių apdovanojimai 2015“ (angl. „World Summit Award 2015 – WSA 2015“). Šiame prestižiniame Jungtinių Tautų globojamame konkurse dėl globalaus masto pripažinimo rungiasi e. sprendimų kūrėjai iš viso pasaulio – beveik 170 valstybių.

 „Nekantriai laukiame Lietuvos skaitmeninių produktų kūrėjų, kurie turi kuo pasigirti ir mano, jog jų sukurti e. ir m. sprendimai yra įdomūs ir aktualūs tiek Lietuvos, tiek pasaulio kontekste. Registruoti savo sprendimus jie gali iki šio sekmadienio, gegužės 10 d., konkurso interneto svetainėje www.naujasisknygnesys.lt“, – primena pasaulinio WSA konkurso nacionalinė ekspertė ir pasaulinės žiuri narė, Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Susisiekimo ministerijos (IVPK) direktoriaus pavaduotoja Ieva Žilionienė.

Ekspertė pažymi, kad pastaraisiais metais Lietuvos skaitmeninio turinio kūrėjai įrodė gebantys kurti originalų ir vertingą pramoginio pobūdžio turinį – būtent šiose kategorijose Lietuvos nominuoti sprendimai laimėjo „World Summit Award“ apdovanojimus 2012 ir 2013 m.

„Esame įsitikinę, kad išties vertų dėmesio sprendimų turime ir kitose svarbiose srityse – e. mokymosi, e. turizmo, e. valdžios, e. kultūros… Konkurso kategorijos – labai plačios, nuo e. verslo iki e. medijų, nuo e. pramogų iki e. valdžios, tad jame išbandyti jėgas gali skirtingų skaitmeninių produktų kūrėjai“,  – pažymi I. Žilionienė.

Šiemet jau jubiliejinį – dešimtąjį kartą IVPK organizuojamame konkurse „Naujasis knygnešys“ kviečiamos dalyvauti tiek įmonės, tiek individualūs elektroninio turinio sprendimų kūrėjai. E. sprendimai turi būti sukurti 2013–2015 m. laikotarpiu, užbaigti ir rinkai paruošti produktai.

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies).

Būtinieji slapukai įdiegiami automatiškai ir jiems nėra reikalingas Jūsų sutikimas. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.