• Pagrindinis
  • Naujienos
  • Startuoja elektroninio turinio sprendimų konkursas „Naujasis knygnešys 2015”

Startuoja elektroninio turinio sprendimų konkursas „Naujasis knygnešys 2015”

Elektroninio turinio sprendimų kūrėjai nuo šiandien, balandžio 8 d., kviečiami teikti savo darbus elektroninio turinio sprendimų konkursui „Naujasis knygnešys 2015“. Konkurso nugalėtojams bus suteikta teisė atstovauti Lietuvai pasauliniame geriausių e. sprendimų konkurse „Pasaulio viršūnių apdovanojimai 2015“ (angl. „World Summit Award 2015 – WSA 2015“).

„Šiemet vėl kviečiame Lietuvos e. ir m. turinio sprendimų kūrėjus aktyviai dalyvauti ir išbandyti savo jėgas „Naujojo knygnešio“ konkurse. Šio konkurso nugalėtojai – Lietuvos „naujieji knygnešiai“ įgys teisę garsinti mūsų šalies vardą tarptautinėje arenoje. Nacionalinės atrankos nugalėtojų darbai bus nominuoti prestižiniam Jungtinių Tautų globojamam konkursui „World Summit Award“, kuriame dėl globalaus masto pripažinimo rungiasi e. sprendimų kūrėjai iš viso pasaulio“, – sako pasaulinio „WSA“ konkurso nacionalinė ekspertė ir pasaulinės žiuri narė, Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Susisiekimo ministerijos (IVPK) direktoriaus pavaduotoja Ieva Žilionienė.

Pastarųjų metų „Naujojo knygnešio“ konkurso nugalėtojai ne kartą įrodė gebantys kurti pasaulinio lygio produktus, kurių originalumas ir inovatyvumas pelnė jiems laurus tarptautiniame WSA konkurse. 2013 metais vienu iš WSA konkurso nugalėtojų e. pramogų ir gyvenimo būdo kategorijoje tapo Rūtos Mickienės projektas „Aqua Linqua: Matyk ką girdi“. 2012 metais vienu laureatų šioje kategorijoje pripažinta Eglės Urbonavičiūtės ir Justo Kregždės komandos „Slypot“ m. knyga „OzBook“

Šiemet jau jubiliejinį – dešimtąjį kartą IVPK organizuojamame konkurse „Naujasis knygnešys“ geriausių e. sprendimų kūrėjai varžysis ir bus apdovanoti aštuoniose konkurso kategorijose: e. valdžia ir atviri duomenys, e. sveikata ir aplinka, e. mokymasis ir mokslas, e. pramogos ir gyvenimo būdas, e. kultūra ir turizmas, e. medija ir naujienos, e. verslas ir komercija ir e. įtraukimas ir įgalinimas.

Konkurse gali dalyvauti tiek įmonės, tiek individualūs elektroninio turinio sprendimų kūrėjai. E. sprendimai turi būti inovatyvūs, įdomūs ir patrauklūs ne tik Lietuvos, bet ir pasauliniu mastu bei sukurti 2013–2015 m. laikotarpiu. Konkurso dalyvių darbai turi būti užbaigti ir rinkai paruošti produktai.

Dalyviai paraiškas dalyvauti konkurse kviečiami teikti konkurso interneto svetainėje www.naujasisknygnesys.lt iki 2015 m. gegužės 10 d.

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies).

Būtinieji slapukai įdiegiami automatiškai ir jiems nėra reikalingas Jūsų sutikimas. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.